berkeleyDe Californische stad Berkeley heeft een wet aangenomen die eist dat er waarschuwingsteksten geplaatst moeten worden op de verpakking van mobiele telefoons.

In de laatste gerechtelijke uitspraak van 23 maart 2016 is het (laatste) protest van de telecomindustrie afgewezen en mag deze wet gehandhaafd blijven.

 

Eerder berichten we ook al over de strijd van de Californische stad Berkeley tegen de telecomindustrie.
http://www.wirelessinfo.nl/nieuws/van-andere-media/323-stad-berkeley-verplichte-waarschuwing-voor-gebruik-mobiele-telefoonWat deze " Right to know" wet  typeerd is dat de basis van deze waarschuwingen gebaseerd zijn op de waarschuwingen van de telecombedrijven zelf.

Deze waarschuwingen zijn terug te vinden in de handleidingen van alle soorten draadloze apparatuur. Het probleem is dat deze vaak diep verstopt, ergens achterin de handleiding geplaatst zijn.

 

Omdat dit erg belangrijke waarschuwingen zijn heeft de stad Berkeley het besluit genomen om al zijn inwoners goed te laten inlichten over de mogelijke gevaren die draadloze apparaten als smartphones, tablets kunnen hebben op de gezondheid.

http://www.sfgate.com/bayarea/article/Court-refuses-trkeley-law-requiring-7004208.phpo-block-Be

http://ehtrust.org/fine-print-exposed-hidden-cell-phone-radiation-advice/

 

 

In dit mooi vormgegeven artikel van Environmental Health Trust nogmaals de waarschuwingen die te vinden zijn in de handleidingen van diverse smartphones, tablets, routers enz:

http://ehtrust.org/ehts-show-the-fine-print-e-book-cell-phones-wi-fi-devices/