logoDe nieuwsbrief (April 2015) van Stralingsvrij wonen is uitgekomen.

Naast de diverse nieuwsberichten wordt hier ook ingegaan op technische vraagstukken om bijvoorbeeld een I-pad of een Wifi-router veiliger te gebruiken. 

 

Veel onderzoekers hebben in de loop van jaren kritiek gegeven op de telecomindustrie omdat zij producten op de markt brengen die "poorly designed" zijn. (ofwel slecht ontworpen).

Zo zendt bijvoorbeeld een Dect-telefoon constant (24 uur per dag) een sterk signaal uit.  Dit constant uitzenden van de Dect-telefoon is onnodig omdat alleen bij het bellen deze signalen nodig zijn.  Ofwel je wordt door een Dect-telefoon onnodig 24uur per dag blootgesteld aan signalen die gekwalificeerd zijn als "mogelijk kankerverwekkend"

Dit is zo'n "poorly designed" product omdat er technisch gezien makkelijk een Dect-telefoon is te maken die niet uitzendt als er niet gebeld wordt. Deze stralingsarme Dect-telefoons bestaan al jaren, maar op de markt zijn zwaar ondervertegenwoordigd.

Een stralingsarme Dect-telefoon is te herkennen aan de kwalificatie: Eco Mode Plus
Meer informatie hierover is te vinden op deze website bij: Stralingsbronnen- Draadloze huistelefoon (DECT)

 

De Nederlandse Overheid zal er goed aan doen om als eerste stap de telecomindustrie te dwingen veiligere en stralingsarmere apparatuur te laten ontwikkelen.

 

 

In deze nieuwsbrief wordt ook ingegaan op de ontworpen Wifi-router welke 95% stralingsreductie heeft.

De Nieuwsbrief is te vinden op:

http://www.stralingsvrijwonen.nl/nieuwsbrieven.html