mpallProfessor emeritus Martin L. Pall is ee'n van de meest vooraanstaande wetenschappers op het gebied van de biologische mechanismes die ontstaan door blootstelling aan radiofrequente velden als gsm,wifi,umts.

De bevindingen van prof. Pall vind hij alarmerend. Hij stelt dat er nagenoeg een evengrote schadelijke werking kan optreden van deze velden als gezien wordt bij bijvoorbeeld rontgenstraling.

 

De huidige normen zijn volgens Pall achterhaald en ontoereikend. Volgens Pall is al tientallen jaren bekend dat gepulste velden (als gebruikt wordt bij draadloze communicatie) een grotere uitwerking kunnen hebben op het biologische systeem dan niet- gepulste velden.

Echter is met het bepalen van de normen hier geen rekening mee gehouden. De norm stelt dat er geen biologische effecten kunnen ontstaan als de velden binnen de normen zijn. Deze stelling is pertinent onjuist gebleken getuige de tienduizenden onderzoeken die biologische effecten aantonen. (zie o.a.: http://www.powerwatch.org.uk/science/studies.asp )

 

Deze tienduizenden negatieve onderzoeken zouden al een duidelijke reden moeten zijn om drastische maatregelen te nemen om de blootstelling aan deze velden zo veel mogelijk te verminderen. Echter is dit in de meeste landen nog niet gebeurt en houdt men zich vast aan de oude theoretische zienswijze.

Professor Pall heeft nu een werkingsprincipe gepresenteerd die het ontstaan van deze biologische effecten verklaard. De door Pall geziene effecten op het menselijk lichaam zijn verstrekkend en kunnen grote gevolgen hebben op de gezondheid van miljoenen mensen wereldwijd.

 

Zie ook:
Samenvatting op Ninefornews:

http://www.ninefornews.nl/video-hoe-wifi-slimme-meters-en-smartphones-schade-toebrengen-aan-ons-lichaam/

-----------------------------

De overheid en de telecomindustrie beweren dat draadloze technologieën ongevaarlijk zijn. Die uitspraak is aantoonbaar onjuist, stelt professor emeritus Martin L. Pall van de Washington State University.

Terwijl sommige overheden zich blijven verstoppen achter 'verouderde' modellen die decennia geleden zijn opgesteld door de industrie, legt natuurkundige, geneticus en celbioloog professor Martin L. Pall uit dat bekend is op welke manier deze technologieën schade veroorzaken.

Pall laat zien hoe slimme meters, smartphones en andere apparaten die microgolfstraling uitzenden, de volksgezondheid in gevaar brengen. Hij legt uit dat de jongsten onder ons het meeste gevaar lopen en dat we onszelf moeten gaan beschermen.

Na tientallen jaren onderzoek is professor Pall tot de conclusie gekomen dat:

-Microgolven mensen door middel van mechanismen op celniveau beschadigen. Dat gebeurt al bij waarden die ver onder de huidige stralingslimieten liggen
-Deze biologische mechanismen verantwoordelijk kunnen zijn voor het toenemende aantal 'onverklaarbare ziektes' zoals acute hartstilstand, het chronischevermoeidheidssyndroom, een verzwakt immuunsysteem, fibromyalgie, posttraumatische stress en DNA-schade
-De effecten alle meercellige dieren kunnen beïnvloeden en bewezen zijn bij mosselen

In de laatste twee minuten van de onderstaande presentatie worden enkele van de vele wetenschappelijke studies over dit onderwerp genoemd. We hebben nu zonder twijfel te maken met een nieuwe milieuvervuiler die grote gevolgen heeft voor de menselijke gezondheid, aldus Pall.

De studie van professor Pall over elektromagnetische velden en hun rol bij voltage-gereguleerde calciumkanalen is uitgeroepen tot één van de belangrijkste geneeskundige onderzoeken van 2013.

Onderstaande presentatie is op 18 oktober opgenomen tijdens het Arne Naess Symposium in de Noorse hoofdstad Oslo.

-------------------------------

Video van presentatie: https://www.youtube.com/watch?v=Pjt0iJThPU0

 

Studie van Professor Pall:

https://dl.dropboxusercontent.com/u/48566592/martin%20pall%202013.pdf

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3780531/

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3780531/