Resonance  Beings of Frequency documentary film  117523Nieuw onderzoek toont aan dat bijen sterk reageren op de elektromagnetische signalen van mobiele telefoons. Bijen reageren met een hoog piepend geluid op mobiele telefoons die worden aangezet in de buurt van een korf.

Dr Daniel Favre die het onderzoek heeft geleid concludeerd dat mobiele telefoons en zendmasten goed verantwoordelijk kunnen zijn voor de sterke afname van de bijenpopulatie.

Voor zijn onderzoek plaatste hij twee mobiele telefoons onder de korf. Ongeveer 20 tot 40 minuten nadat de telefoons waren aangezet begonnen de bijen een geluid te maken dat wordt gebruikt als een korf wordt aangevallen. Toen de telefoons werden uitgeschakeld duurde het slechts twee minuten voordat de bijen stopten met het maken van dit geluid.

In het onderzoek vlogen de bijen niet uit zolang ze werden blootgesteld aan de straling van de mobiele telefoons. Zelf al duurde de periode van blootstelling 20 uur. Pas na het uitschakelen zwerden de bijen weer uit.

Bron: http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-1385907/Why-mobile-phone-ring-make-bees-buzz-Insects-infuriated-handset-signals.html