Laatst kwam ik het volgende artikel tegen. Dit stuit mij zeer tegen de borst. Al helemaal omdat wij frequente bezoekers van Centerparcs zijn waren.

Gasten van de Center Parcs-parken in Nederland, België en Duitsland beschikken voortaan over draadloos internet. Deze extra service is zowel in de cottages als bij de receptie als in de Market Dome te gebruiken. De volledige WiFi-dekking wordt gerealiseerd via KPN HotSpots en zorgt ervoor dat de gasten nu ook op elk moment van hun vakantie online kunnen zijn.

Volgens Center Parcs wordt hiermee doeltreffend ingespeeld op de behoefte van gasten om ook tijdens de vakantie online te kunnen zijn en overal informatie te kunnen opzoeken, vakantiefoto’s te kunnen plaatsen en om hun e-mail te kunnen checken. Daarnaast is het ook voor zakelijke gasten een belangrijke service, die voor hen overigens al eerder beschikbaar was in de Business Centers van Center Parcs. Nu is het dus uitgebreid naar alle gasten, die zelfs vanaf het terras van hun cottage internet kunnen raadplegen.

Het gebruik van het draadloos internet is opgesplitst in verschillende tarieven, afhankelijk van het verblijf en de gewenste tijdsduur. Deze tarieven variëren van 5,95 euro tot 15,95 euro. Meer informatie hierover is op te vragen bij Center Parcs.

 

U kunt hier verder lezen.

Mijn reactie:

Natuurlijk ben ik benieuwd hoe het is opgebouwd. De reden dat ik er zo tegen ben is de volgende.

Mensen gaan op vakantie voor rust en ontspanning. Straling van wifi en ook gsm wordt wereldwijd in verband gebracht met de meest uiteenlopende gezondheidsklachten. Dat wetenschappelijke onderzoeken momenteel geen volledig uitsluitsel geven is geen reden om als vakantiepark geen voorzorgbeginsel te handhaven.

Kinderen zijn de meest kwestsbare groep en juist deze groep is veelvuldig aanwezig bij Centerparcs. Zoals ik al vertelde is men in Frankrijk hier verder mee gevorderd en is er een verbod van alle soorten mobiele telefoons van kracht op Franse scholen. Verder is de uitrol van het toekomstige mobiele netwerk opgeschort in Frankrijk. Dat zijn tekenen aan de wand van wat komen gaat op Europees niveau.

Voorheen was het zo dat de straling op Centerparcs nihil was. In de huisjes ver weg van het centrum was de intensiteit 0,001 mW/m2. Dat is ontzettend weinig en zorgt voor een volledige ontspanning. Ook voor mensen die al gevoeliger zijn geworden voor straling. En dat worden er dus steeds meer. Als je zo’n huisje boekte, dan zat je goed die vakantie.

Hoe het op dit moment is weet ik niet. Binnenkort ga ik een dagje Meerdal doen om eens wat metingen te verrichten. Wat betreft de keuze en de voorkeur. Wij gaan al sinds 1993 elk jaar minstens 1 keer naar de Centerparcs maar hebben deze zomervakantie niet geboekt omdat we pertinent niet in een huisje met wifi willen.

Wat betreft je verhaal over de aanleg. Dan zou het mogelijk moeten zijn om een huisje te boeken zonder wifi in de kast….. Dat zou een prima alternatief zijn. Een nieuwe en zeer duurzame voorkeursoptie: stralingsvrije cottage, zonder wifi.
Dan is iedereen gelukkig, toch….