Het is natuurlijk makkelijk om te klagen over een school, maar dat is niet echt constructief en levert alleen maar discussie op. Dat is niet mijn bedoeling. Want het Baudartius College zal echt niet dit soort beslissingen nemen om mensen te schaden. Ze gaan mee met de wereld waar we in leven. Dat is een wereld waarin we liever niet naar de nadelen van techniek willen kijken. En Nederland heeft daarbij ook nog eens de twijfelachtige eer om helemaal achteraan te lopen met de acceptatie van de relatie tussen straling en gezondheidsklachten.

Met het eerste artikel heb ik een knuppel in het hoenderhok willen gooien om deze, maar ook andere scholen wakker te maken. Wat er in Nederland wordt gedaan met onze kinderen klopt van geen kant. Waar in andere landen zendmasten ver van scholen moeten staan, zetten we ze in Nederland naast scholen en als het even kan er ook nog op. En als toefje op de taart plakken we vervolgens ook de lokalen vol met zenders voor draadloos Internet. De resultaten van deze domme denk- en handelswijze moeten dan ook zichtbaar worden. Gezien het aantal kinderen dat een psychisch label (ADHD, ADD, PDD-NOS of Autisme) krijgt in Nederland zijn we goed op weg.

Analyse

Gebouw Berkenlaan
Berkenlaan 389
7204 EN Zutphen

Als we de locatie bekijken waar de school ligt, dan zien we dat die al belast is. Dat betekent dat je al te maken hebt met een probleem voordat je zelf met zenders aan de slag gaat. Als we ons voorstellen dat het glas al zo ver vol water zit, dan is er weinig voor nodig om het te laten overstromen. Gezien de achtergrondstraling van de locatie is het dus uit den boze om alleen al aan Wifi te gaan denken. Dat is vragen om een gigantisch probleem.

Wat is er zeker aanwezig:
- C2000 van de brandweerkazerne
- binnen 600 meter nog een keer C2000 van de mast voor het politiebureau
- UMTS van meerdere zendmasten op zo’n 150 meter van de school
- Hoogspanning op zo’n 100 meter van de school

Wat is er vermoedelijk aanwezig:
- meerdere Wifi zenders van de huizenblokken in de buurt
- meerdere DECT zenders van de huizenblokken in de buurt
- geopathische verstoringen

Om dit te neutraliseren moet je al erg goed je best doen. De locatie zelf is dus bijzonder zwaar belast.

Uitwerking

Wat deze bijzondere cocktail dagelijks met de leerlingen en leraren doet, dat laat zich raden. Gezien resultaten in het verleden kan ik wel vast een kleine opsomming geven: het immuunsysteem krijg het hevig te voortduren, de hormoonspiegel gaat allerlei pieken en dalen vertonen, mensen gaan zich depressief en mat voelen, vaak hoofdpijn, darmklachten en hartkloppingen. Dat is een kleine opsomming van de klachten die gerelateerd zijn aan de blootstelling aan straling.

Waarschuwingen genoeg

We kunnen ons later niet beroepen op het feit dat we niks geweten hebben. In de landen waar men ons voor is gegaan met de draadloze uitrol zitten nu met de gebakken peren. Laten we hier van leren en op tijd maatregelen nemen.

http://www.safeschool.ca
http://www.citizensforsafetechnology.org
http://www.centerforsaferwireless.org
http://www.emfeffectsonkids.com
http://www.wiredchild.org

Oplossingen zoeken

Nu we ons bewust zijn van het probleem, kunnen we oplossingen zoeken.
Die ben ik momenteel aan het uitwerken en verschijnen in een volgend artikel.