HomeNieuwsVan andere mediaStaat Californie geeft tips voor gebruik mobiele telefoon

Staat Californie geeft tips voor gebruik mobiele telefoon

californie2De overheid van Californie geeft haar inwoners tips om de blootstelling aan EM-velden te verminderen.

Dr Karen Smith (California Department of Public Health Directorgeeft hierbij aan:
“Our response is, if you have a concern, here are some very practical things you can do."[Jan 2018]

De staat Californie is eén van de Amerikaanse Staten die voorop loopt in het actief beleid voeren aangaande milieuproblemen.

Reeds in 2014 is door de Health Department een concept- document opgesteld met tips om de blootstelling aan EM-velden van mobiele telefoons te verminderen. Na een gerechterlijke uitspraak in 2017 is dit document uiteindelijk openbaar gepubliceerd.

Mede door de eerste bevindingen van het National Institutes of Health Toxicology Program onderzoek wordt nu door de staat Californie deze informatie actief verspreid.

 

Artikel in de WashingtonTimes:

https://www.washingtontimes.com/news/2017/dec/19/cellphone-radiation-risks-should-be-limited-report/?utm_campaign=shareaholic&utm_medium=facebook&utm_source=socialnetwork

 
Reportage op CBSNews

https://www.cbsnews.com/videos/california-to-set-guidelines-limiting-cellphone-radiation-exposure/

 

 

Wireless Info bestaat uit een groep ouders, grootouders, leraren, wetenschappers en zakelijke professionals uit verschillende branches en met verschillende achtergronden. We geven informatie over de relatie tussen gezondheidsklachten en elektromagnetische straling. Daarbij proberen we op transparante, onderbouwde en kritische wijze bedrijven, overheden en instellingen te wijzen op het feit dat men de gevaren van draadloze technologie bijzonder onderschat.

Ga naar boven